تیتر یکفرهنگی-اجتماعی

اثرات تکان دهنده گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی بر نا امیدی و انزوای اجتماعی جوانان

تحقیقات نشان داده است گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی، نسل جوان را به انزوا کشانده‌اند.

به گزارش پیام آرات، گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی، نسل جوان را به انزوا کشانده‌اند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند نوجوانان و جوانان به‌طور بی‌سابقه‌ای از تماس‌های رو در رو فاصله گرفته و به دنیای مجازی پناه برده‌اند. به باور پژوهشگران، رواج این گوشه‌نشینی می‌تواند آسیب‌های جدی به سلامت روان وارد کند.

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، تا چند سال پیش، به دلیل کمبود داده‌های قابل اتکا، برخی کارشناسان وجود «اپیدمی تنهایی» را زیر سوال می‌بردند اما اکنون با گذشت زمان و افزایش شواهد و داده‌های معتبر، این پدیده به واقعیتی انکارناپذیر تبدیل شده ‌است.آخرین داده‌های منتشر شده در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهند در اروپا، تعداد جوانانی که حتی هفته‌ای یک‌بار هم با دیگران معاشرت نمی‌کنند، از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش یافته ‌است و به بیان دیگر، از هر چهار جوان اروپایی، یک نفر در انزوای کامل اجتماعی به سر می‌برد.

این آمار تنها به اروپا محدود نمی‌شود و در آمریکا نیز روند مشابهی مشاهده می‌شود.بررسی‌های دقیق در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ نشان می‌دهند میزان رضایت از زندگی در میان جوانان به‌طور چشم‌گیری کاهش یافته‌ است.طبق این مطالعات، یک جوان ۲۰ ساله امروزی به اندازه یک فرد ۳۰ ساله در دهه گذشته گوشه‌گیر است و کم‌تر در فعالیت‌های اجتماعی شرکت می‌کند و این یعنی جوانان امروز، زودتر از نسل قبل به انزورا روی می‌آورند.

از سوی دیگر کاهش معاشرت و دورهمی‌های جوانان به کاهش قابل توجه مصرف الکل و برقراری روابط جنسی منجر شده ‌است.اگرچه برخی این تغییرات رفتاری را از منظر سلامت عمومی مثبت ارزیابی می‌کنند اما پژوهش‌های گسترده نشان می‌دهند تنهایی طولانی‌مدت می‌تواند به افزایش نرخ مرگ‌ومیر و مشکلات جدی سلامت روان منجر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا