پیشنهاد سردبیرتیتر یکروانشناسی صنعتی

12 راهکار که با همکار بداخلاق چگونه رفتار کنیم

تقریباً همه شاغلین در مقطعی از دوره کاری خود با همکار بد یا همکار بدقلق کار می‌کنند. همان‌طور که یاد می‌گیرید چگونه در کنار خصلت‌ها یا رفتارهای دشوار همکار بد کار کنید، می‌توانید بیشتر روی کار خود و همکارانی که از آنها لذت می‌برید تمرکز کنید.

به گزارش پایگاه خبری پیام آرات، به دلیل اهمیت نحوه رفتار و برخورد با همکاران در محیط کار در مقاله قبلی به راهکارهای تعامل با کارکنان سمی پرداختیم، در ادامه 12 راهکار جدید را برای شما بیان خواهیم کرد.

 

اهمیت نحوه برخورد با همکار بدقلق

اگرچه ممکن است از کار کردن با بسیاری از همکاران خود لذت ببرید، اما باید بدانید که چگونه با افرادی که برایتان مشکل ساز می‌شوند، کار کنید. یادگیری نحوه رفتار و طرز برخورد با همکاران در محیط کار و مدیریت تعارض می‌تواند به شما کمک کند تا محیط کاری بهتری داشته باشید. همزمان که یاد می‌گیرید رفتارهای همکار بد را بپذیرید یا چگونه با آنها مقابله کنید، می‌توانید تمرکز خود را روی پیشروی بهتر خود و تعامل با کسانی که بیشتر از بودن با آنها لذت می‌برید بگذارید.

 

چگونه با همکار بد برخورد کنیم؟

برای درک بهتر نحوه رفتار و طرز برخورد با همکاران در محیط کار ما 12 مرحله را شرح دادیم. بهتر است برای تعامل بهتر با همکار بد و بدقلق این مراحل دنبال کنید:

 

1. یادگیری بیان افکارتان

اگر همکار بدقلق باعث می‌شود که

احساس راحتی نداشته باشید، ممکن است زمان تعامل و برطرف کردن این موقعیت فرا رسیده باشد.

وقتی احساسی را که آنها به شما می‌دهند به اشتراک می‌گذارید، از “من” استفاده کنید تا دیدگاه شما را بهتر درک کنند. استفاده از “تو” و خطاب قرار دادن همکار بد ممکن است پذیرش مسئولیت اعمال را برای آنها دشوار کند. در اینجا چند نمونه از زبان “من” به‌جای استفاده از “تو” آورده شده :

 

 

2. تشخیص دیدگاه آنها

پس از شناخت بهتر آنها، ممکن است متوجه شوید که سابقه و تجربیات زندگی شخصی همکار بد، باعث شکل گیری رفتار و دیدگاه آنهاست. اگرچه شما شایسته رفتار محترمانه هستید و هیچ‌کس حق بی‌احترامی به شما را ندارد، اما رسیدن به چنین بینشی ممکن است به شما کمک کند تا نحوه نگاه آنها به مسائل را بهتر درک کنید.

 

3. تمرکز روی روابط مثبت خود

برای ایجاد روابط مثبت و عمیق با سایر همکاران خود تلاش کنید. گفتگوهای مثبت با افراد نشاط آور در طول روز کاری باعث می‌شود تا در محل کار احساس شادی بیشتری داشته باشید.

4. مطرح کردن چالش را با مدیر یا سرپرست

هنگامی‌که همکار بد شروع به رد شدن از خطوط قرمز یا سیاست‌های شرکت می‌کند و یا بر کار شما تأثیر منفی می‌گذارد، ممکن است زمان آن رسیده باشد که موضوع را به مدیر، سرپرست یا بخش منابع انسانی خود در میان بگذارید. رفتارهای نامطلوب همکار بد خود را مستند کنید تا اثبات کنید که چه کارهایی کرده‌اند. مدیر یا سرپرست یا بخش منابع انسانی شما قرار است راه‌هایی برای حل این تعارض بیابند و احساس امنیت و احترام در محل کار را به شما برگردانند.

 

5. پذیرش تیپ شخصیتی و نقاط ضعف آنها

چنین اتفاقی می‌تواند یک بخش عادی از زندگی هر فردی باشد. چون هر فردی ممکن است با افرادی مواجه شود که از بودن و تعامل با آنها لذت نبرد و مجبور باشد از چنین افرادی دوری کند. بپذیرید که باید با چنین اشخاصی در زندگی کاری و شخصیتان کنار بیایید. سعی کنید چیزهایی را در مورد شخصیت آنها پیدا کنید که از آنها لذت می‌برید و به آنها فرصت دهید تا جنبه خوب خود را به شما نشان دهند.

 

6. بی طرف بودن در محل کار

خنثی ماندن راهی است که می‌توانید در حفظ یک محیط کاری مثبت به همه کمک کنید. اگر مجبور شدید در مورد همکار بدقلق صحبت کنید، آن را برای یکی از دوستان یا اعضای خانواده که به کار شما مرتبط نیست مطرح کنید. انرژی خود را برای بحث درباره چیزهای مثبت در مورد دیگران ذخیره کنید.

 

7. محدود کردن تعاملات

ممکن است متوجه شوید که می‌توانید با چنین روشی همکار بدقلق را کنترل یا تحمل کنید. هنگام ناهار یا در طول جلسات، کنار همکارانی باشید که به نظر مهربان و نشاط آور هستند. وقتی تعاملات خود را محدود می‌کنید، به احساسات همکار بد خود هم توجه کنید.

 

8. انسان بهتری باشید.

حتی اگر همکاری غیرحرفه‌ای عمل کند، نحوه برخورد شما با همکار باید به گونه ای باشد که فرد بهتری باشید. با ادامه رفتار همراه با مهربانی، احترام و از دست ندادن کنترل خود، نشان می‌دهید که فرد بالغ‌تری هستید. بهتر است به‌جای وارد کردن سایر همکاران به این نوع چالش‌ها، خودتان از پس حل کردن آن بر بیاید.

 

9. شناختن نقاط ماشه خود

به‌این‌ترتیب، اگر آنها شروع به اجرای چنین اقداماتی کنند، می‌توانید بلافاصله از آن موقعیت خارج و دور شوید. این تکنیک می‌تواند به شما کمک کند که به احساسات خود مسلط باشید. در نحوه رفتار و طرز برخورد با همکاران در محیط کار روی هدایت انرژی و اشتیاق خود به سمت چیزهایی که واقعاً مهم هستند تمرکز کنید.

 

10. تمرکز روی نکات مثبت

اگرچه ممکن است تمرکز روی همکار بدقلق به‌مراتب آسانتر از هر پارامتر دیگری باشد، اما توجه خود را به علاقه‌مندی‌های کاریتان معطوف کنید. علاقه‌مندی‌هایتان ممکن است سایر همکاران، وظایف کاری، مدیر یا مزایای شغلی‌تان باشد. قدردانی داشته‌های خوب زندگی می‌تواند چالش‌های زندگی شخصی و کاریتان را کوچک‌تر به نظر برساند.

 

11. فکر کردن به اعمال خود

ممکن است متوجه شوید که هر دوی شما اشتباهاتی را مرتکب شدید. فردی باشید که این دور رفتاری را می‌شکند و سعی کنید برای بهتر شدن شرایط با همکار خود مهربانانه رفتار کنید. ممکن است بعد از چند بار تلاش برای بهینه سازی روابط متوجه شوید که همکار شما نیز در حال تغییر رفتار خود با شماست و با چنین روندی هر دوی شما می‌توانید به سمت ارتباط بهتر حرکت کنید.

 

12. دلسوز باشید

در نحوه رفتار و طرز برخورد با همکاران در محیط کار سعی کنید سنجیده تر عمل کنید. با چنین همکارانی بیشتر آشنا شوید تا بتوانید همدلی و همدردی بهتر و بیشتری از خود نشان دهید. ممکن است با شناخت بیشتر به این نتیجه برسید که اگر در موقعیت آنها بودید، شما هم به همین ترتیب عمل می‌کردید.

 

کلام آخر

همکار بدقلق می‌تواند تبدیل به همکار خوبی برایتان شود، اگر بخواهید، اقدام کنید و هزینه‌های چنین تغییری را بپردازید. فراموش نکنید حال شما ارزش چنین سرمایه گذاری را دارد. پس برای بهبود حال خود تلاش کنید. برای اینکه سازمان شما محیط کاری ایده آلی داشته باشد، کارکنان باید مهارت های لازم را داشته باشند. مهارت های محیط کار تنها از طریق آموزش های حرفه ای فراهم خواهد شد.

 

کلیدواژه ها: نحوه رفتار و برخورد با همکاران در محیط کار , طرز برخورد با همکاران در محیط کار , رفتار در محیط کار , نحوه برخورد با همکار , چگونه با همکار برخورد کنیم .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا