پیشنهاد سردبیرروانشناسی صنعتی

همکاری بدون تنش: چگونه با کارفرما و همکاران رابطه بهتری بسازیم؟

عامل حرفه ای با همکاران و کارفرمایان نیازمند رعایت اصولی مانند ارتباط مؤثر، اعتمادسازی و احترام متقابل است. در این مقاله به بررسی ۸ راهکار کلیدی برای بهبود روابط کاری می پردازیم.

به گزارش پایگاه خبری پیام آرات، همونطوری که در طراحی یک پروژه معماری آشنایی با ویژگی های فردی و شخصیتی و علایق و سلایق افراد تاثیرگذاره و باید بهش توجه کرد، در تعامل و ارتباط با افراد چه در جایگاه همکار یا مدیر و کارمند و چه در جایگاه کارفرما باید به این ویژگی ها و تفاوت ها توجه کرد و احترام گذاشت. فرقی نداره به عنوان کارمند در یک شرکت مشغول به فعالیت هستید یا مدیر شرکت هستید! ، ناگزیر به تعامل و ارتباط با دیگران در بخش های مختلف یک پروژه خواهید بود.

متناسب با جایگاه و پوزیشن شغلی و مسئولیت و تخصصی که دارید میزان این تعامل و شیوه ش متفاوته. برای فردی ممکنه این تعامل هر روز و در تعداد ساعات و بازه های زمانی طولانی باشه و برای فردی دیگه در حد محدود و به جلسات کوتاه هفتگی خلاصه بشه.

۸ راه برای برقراری ارتباط با همکاران در محیط کار

ایجاد روابط کاری قوی در محل کار زمان بر است، اما نتایج بسیار خوبی را در بر دارد. هنگام بهبود روابط کاری خود این چند مورد را رعایت کنید:

۱. همیشه با دیگران در ارتباط باشید

یکی از مهم ترین جنبه های ارتباط با همکاران در محیط کار، ارتباطات مؤثر است که شامل گوش دادن فعال و صحبت کردن می شود. شما باید به خوبی به همکار یا مدیرتان گوش بدهید و با نقطه نظر آن ها نیز آشنا شوید.

به غیر از توجه کردن به نظرات همکاران، باید تلاش کنید تا از شرایط شخصی آن ها نیز اگاه باشید؛ به عنوان مثال، اگر یکی از همکاران شما در حال تجربه ی چالشی در زندگی شخصی است، به او گوش دهید و مراقب واکنش های خود باشید؛ همچنین، ارتباط غیر کلامی مانند زبان بدن را فراموش نکنید.

برای این که بتوانید شادابی و بهره وری را در محیط کارتان افزایش دهید، لازم است روش برقراری ارتباط حرفه ای و نیز مهارت حل اختلاف را یاد بگیرید. در هنگام بروز درگیری میان شما و هم کارتان، باید زمانی را اختصاص دهید تا در آرامش با یک دیگر گفت وگو کنید و به راه حلی برسید که به نفع همه باشد؛ این کار باعث می شود که در محیط کارتان بیش تر احساس راحتی کنید.

۲. ثابت قدم و قابل اعتماد باشید

اعتماد جنبه بسیار مهم هر رابطه ای است. اگر عضو یک تیم هستید، مطمئن شوید که کار خود را در زمان مقرر تحویل می دهید. همکارانتان را حمایت کنید و در مواقع نیاز به آن ها کمک کنید تا اعتمادشان را جلب کنید. در برقراری روابط کاری ثابت قدم باشید. برای اعتماد سازی میان همکاران خود و اعضای تیم، باید قابل اعتماد و حمایت گر باشید.

زمانی که مردم به شما اعتماد می کنند، برای تجربیات، قضاوت ها و نظرات شما ارزش قائل خواهند شد. سخت کوشی، صداقت و رفتار حرفه ای ویژگی هایی هستند که باعث پیشرفت شغلی می شوند و به شما کمک می کنند تا در هر موقعیتی تأثیرگذار باشید. در صورتی که هم کاران بتوانند به یک دیگر اعتماد کنند، در جلسات کاری ایده های خود را با یک دیگر به اشتراک می گذارند و پیشنهادهای سازنده ای را ارائه می دهند.

تعامل با همکار

۳. از شایعات دوری کنید

اگر می خواهید روابط کاری مثبتی را در محل کار خود ایجاد کنید، بهتر است از غیبت کردن و شایعه سازی در محیط کار دوری کنید. اگر درباره ی همکار دیگری شایعه ای شنیدید، در آن بحث شرکت نکنید و سعی کنید موضوع را تغییر دهید.

اگر با همکارتان مشکلی دارید، ابتدا سعی کنید به طور مؤدبانه و صادقانه ای با او صحبت کنید. اگر این گفت وگو نتیجه ی مثبتی در بر نداشت، می توانید با مدیر و همکار مورد نظرتان جلسه ای داشته باشید و به صورت شفاف و حرفه ای به این مسئله رسیدگی کنید.

تلاش کنید که هنگام صحبت کردن درمورد هم کارتان، به ویژگی های مثبت او اشاره کنید. با این که غیبت و بدگویی در محل کار به سرعت شایع می شود، تعاریف مثبت نیز می توانند به همان میزان گسترش یابند.

۴. از اعضای تیم و همکاران خود حمایت کنید

یکی از بهترین راه های برقراری روابط کاری پشتیبانی از همکاران است؛ به عنوان مثال، اگر مدیر هستید، سعی کنید کارکنان را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کنید و به آن ها آموزش دهید. همیشه از همکاران خود تعریف کنید و بر دستاوردهای آن ها تمرکز کنید، نه بر شکست هایشان. با انجام این کار به ایجاد فرهنگ حمایت متقابل و حسن نیت در محل کار کمک می کنید و احترام و حمایت همکاران خود را نیز کسب خواهید کرد.

۵. مثبت بمانید

وقتی با چالش یا موقعیتی استرس زا روبه رو می شوید، مثبت بمانید تا انگیزه خود را حفظ کنید. به جای ابراز نگرانی، نظرات جدیدی را ارائه دهید و خود و همکارانتان را تشویق کنید. تقویت نگرش مثبت در محیط کار، به شما کمک می کند تا به شخصی تبدیل شوید که دیگران به دنبال کمک یا راهنمایی گرفتن از او هستند و می توانید روابط کاری فوق العاده ای را ایجاد کنید.

۶. قدرشناسی و احترامتان را به افراد نشان دهید

پایه و اساس روابط موفق «احترام» است؛ به طور کلی، توجه و مراقبت باعث بهتر شدن فضای کار می شود و افراد آن را به خوبی تشخیص می دهند و قدردانی نیز می کنند. سعی کنید با تمام افراد تیمتان مدارا و همدلی داشته باشید و با تأیید و تحسین مشارکت های آن ها، یک محیط کار انگیزشی فراهم کنید.

۷. از قوانین شرکت آگاه باشید

دانستن قوانین مربوط به روابط کاری بسیار مهم است. این مرزها و قوانین، بسته به فرهنگ سازمانی شرکت، متفاوت هستند؛ به عنوان مثال، بعضی از شرکت ها فضای کاری غیررسمی را ترجیح می دهند، اما شرکت های دیگر انتظار دارند که کارمندان روابط رسمی تری داشته باشند.

همیشه به یاد داشته باشید که روابط کاری با روابط شخصی متفاوت هستند. اگر قوانین شرکت را به خوبی نمی دانید، به طور حرفه ای رفتار کنید و از بخش منابع انسانی، مدیر یا همکار مورد اعتماد خود سؤال کنید.

۸. کارهای خود را به موقع و به بهترین نحو ارائه دهید

زمانی که عضو یک تیم هستید، کارهایی که انجام می دهید به طور مستقیم بر عملکرد همکارانتان تأثیر می گذارند. اگر می خواهید روابط کاری مثبتی را برقرار کنید، باید کارهای خود را به موقع تحویل دهید. این نشان می دهد که شما در کارتان حرفه ای هستید، مهارت دارید، به همکاران خود احترام می گذارید و هنگام انجام وظایف روزمره، آن ها را نیز در نظر می گیرید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا