پیشنهاد سردبیرتیتر یکجامعه و آسیب‌های روانی

چطور از بلاتکلیفی دربیایم؟

بلاتکلیفی بیش از حد در زندگی می تواند منجر به سردرگمی و اختلال در تصمیم گیری شود. در این مقاله، ۵ راهکار عملی برای مقابله با این مشکل ارائه شده است.

به گزارش پایگاه خبری پیام آرات، بلاتکلیفی بیش از حد بر سر موضوعات مختلف در زندگی می تواند به مرور زمان زمینه ساز سردرگمی و عدم قطعیت افراد برای تصمیم گیری بر سر موضوعات مختلف باشد.

گاهی اوقات بلاتکلیفی بیش از حد شما حتی در موضوعات کوچک هم خود را نشان می دهند. موضوعاتی که شاید خیلی هم حساس نبوده و عدم قطعیت در مورد آنها نمی تواند، نگران کننده باشد.

مشکلات مربوط به بلاتکلیفی از زمانی آغاز می شود که افراد بر سر موضوعات بسیار مهم زندگی خود، قدرت انتخاب و تصمیم گیری درست را از دست داده و تبدیل به فردی می شوند که نمی توانند راه درستی را برای پیشبرد زندگی خود انتخاب کنند.

بلاتکلیفی چیست؟

احساس بلاتکلیفی در زندگی هر فرد همراه با نوعی از احساسات منفی دیگر است. عدم فعالیت و ندانستن این موضوع که برای انجام کارهای خود باید دقیقا چه کاری انجام داد و یا چه تصمیمی گرفت، می تواند منجر به ایجاد وضعیتی غم انگیز، غیرقابل تحمل و حتی تهدید کننده برای افرادی شود که از مشکل بلاتکلیفی رنج می برند. این موضوع می تواند حتی در نوع شدیدش منجر به اختلال در سلامت روان این افراد شود.

فرد بلاتکلیف کیست؟

فرد بلاتکلیف به کسی گفته می شود که در موقعیت های مختلف زندگی خود نمی داند چه تصمیمی باید بگیرد.

اصولا افراد بلاتکلیف این جمله را که «نمی دانم چه کاری باید انجام دهم» زیاد در زندگی خود تکرار می کنند.

مهم نیست، موضوعی که فرد بلاتکلیف بر سر آن به مشکل خورده است، چقدر کوچک یا بزرگ باشد. مهم این است که برای وی امکان آنکه به تنهایی روی آن موضوع تمرکز کرده و بتواند تصمیم گیری مستقلی در زمینه های مختلفی که ذهنش را درگیر کرده، انجام دهید، وجود ندارد.

فرد بلاتکلیف دارای چند مشخصه مهم و اصلی است:

  •  اغلب در انتخاب اهدافش مردد است

یک فرد بلاتکلیف نمی داند واقعا چه هدفی را در زندگی اش باید دنبال کند. از این رو فردی مانند وی را مدام در حال پریدن از این شاخه به آن شاخه می بینید.

ممکن است روزی با هیجان به شما بگوید قصد دارد فلان کار را در زندگی اش انجام دهد اما خیلی زود از تصمیم خود منصرف شده و دنبال کار دیگری می رود.

  •  مدام در حال پرسیدن نظرات دیگران است

یک فرد بلاتکلیف به هیچ عنوان نمی تواند فردی صاحب نظری در زندگی خودش باشد. این مورد از افراد را همیشه در حال سوال پرسیدن از اطرافیانشان می بینید. البته که حتی گاهی اوقات مشکل بلاتکلیفی این افراد با مشورت کردن و پرسیدن نظرات دیگران هم حل نمی شود.

با این حال یک فرد بلاتکلیف ترجیح می دهد، بدون در نظر گرفتن خواسته قلبی خودش از دیگران برای اقدام در زمینه های مختلف نظر بپرسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا