چطور دیدگاهم را محک بزنیم؟
آیا دیدگاه هر فردی درست است؟ چگونه می توانیم از صحت نظرات خود اطمینان حاصل کنیم؟ در این مطلب با راهکارهای عملی ا آشنا می شوید.

همین افراد در مسائل مختلف، دیدگاه های متفاوتی دارند. نمی توان کسی را به سبب دیدگاه های متفاوتی که با ما دارد دشمن پنداشت و او را سرزنش کرد. البته برخی متعصبانه دیدگاه خود را بیان می کنند و درصورت اختلاف افراد با نظرات آنها، سریع واکنش نشان داده و پرخاشگری می کنند. بهتر است با این افراد بحث نکنید چون آنها با رفتارشان نشان می دهند که اهل منطق نیستند!
اما آیا دیدگاه هرکس درست است؟
🔸 مسلما جواب خیر است؛ چون ما نمی توانیم در همه زمینه ها اعم از علمی، مذهبی، اقتصادی، سیاسی و … متخصص شویم و همه جوانب امر را بسنجیم، بهتر است در هر زمینه ای به متخصص آن مراجعه کرد تا از درستی دیدگاه خود مطمئن شد.
🔸 مشورت با افراد دانا و استفاده از تجارب آنها در انتخاب کردن راه درست و اصلاح دیدگاه های غلط ما کمک می کند. یادمان داشتن تعصب در هر زمینه ای انسان را کور و کر می کند و اجازه نمی دهد خطاهای خود را ببیند.
🔸 چه اشکالی دارد اگر متوجه شویم راهی که میرفتیم یا نظری که داشتیم اشتباه بوده و در صدد اصلاح آن برآییم؟ این کار بهتر از آن است که عمر خود را در غفلت و بی خبری سپری کرده و ادعای دانشمندی کنیم درحالیکه وجودمان سراسر اشتباه است و خطا! 🤔
آیا می توان دیدگاه افراد را تغییر داد؟
سلیقه و علایق افراد را نمیتوان به اجبار تغییر داد چون اینها مسائل شخصی است مثلا شما نمی توانید دوستتان را وادار کنید که رنگ صورتی را دوست داشته باشد چون سلیقه شخصی خودتان این رنگ را می
پسندد نه سلیقه او!
اما گاهی شما تجاربی را در زمینه مختلف دارید که با او در میان می گذارید تا راه درست را انتخاب کند. مثلا مدتی به صورت شراکتی با کسی کسب و کاری داشته اید و از قضا شریکتان سر شما را کلاه گذاشته و شما را ورشکسته کرده است.
اعتماد به نفس: راه های افزایش و تقویت آن
حال، شما می توانید تجربه ای را که در این زمینه (اعتماد به دیگران) به دست آورده اید به کار بگیرید و از نو با دقت بیشتری آغاز کنید. حتی همین تجربه تان را برای کسانی که چشم بسته به دیگران اعتماد می کنند می توانید بگویید تا آنها دیدگاه اشتباه خود را اصلاح کرده و مانند گذشته شما شکست نخورند.